GRATIS VERZENDING VOOR NL & BE!

MATERIALEN EN VERZORGING

Met de juiste zorg gaan sieraden lang mee. Hieronder geven wij een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw armband de beste verzorging te geven.

Met wat voor materialen werkt Caviar Collection? 

Stainless steel

De meeste sieraden zijn bij ons gemaakt van stainless steel materiaal, ook wel roestvrij staal genoemd. Dit is een duurzaam materiaal wat sterk is, erg lang mee gaat en geen verkleuringsverschijnselen vertoont. Daarnaast is het materiaal nikkelvrij waardoor je er geen allergische reactie van kunt krijgen.

Ondanks dat we het altijd afraden om met de sieraden te douche, zwemmen of slapen, zijn deze activiteiten met stainless steel sieraden wel mogelijk. De plating van dit materiaal zal namelijk heel lang mooi blijven en niet verkleuren.

Ion-plating

Daarnaast maken wij gebruik van Ion-plating. Dit is momenteel de meest duurzame beschermende coating. Bij Ion-plating wordt eerst een laag titanium nitriet aangebracht op het sieraad. Deze laag zorgt voor een zeer hoge chemische stabiliteit. Hierna wordt onder een hoge druk de gloeiend hete gekleurde laag over het voorwerp gezet. Dit type coating wordt vaak op roestvrij staal gebruikt en gaat meestal tientallen jaren mee.

Brass materiaal

Het derde materiaal waar wij bij enkele sieraden gebruik van maken is brass materiaal. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van onedel metaal (koper/zijn) met een dun laagje goud eroverheen. Bij dit materiaal kan de verkleuring sneller beginnen dan bij stainless steel sieraden. Hierdoor raden wij het te allen tijde af om met sieraden die gemaakt zijn van brass materiaal te slapen, douche of zwemmen.

Spuit geen parfum of andere sprays op terwijl je sieraden draagt. Chemische stoffen kunnen namelijk interactie hebben met het metaal van de sieraden.

Wacht tot de lotion of crème droog is of door je huid is opgenomen voordat je jouw  armband draagt.

Substanties zoals nagellak, chloor, parfum en dergelijke worden ten alle tijden afgeraden om te gebruiken tijdens het dragen van de sieraden. Deze kunnen de sieraden namelijk makkelijk aantasten. Dit gaat ook samen met zweet dus zorg ervoor dat je jouw sieraden niet draagt tijden het sporten.

Hoe open ik mijn armband sluiting?

Onze armbanden zijn met de hand gemaakt van sterk nylon koord en afgewerkt met een verstelbaar trekkoordslot. De armband opent door de koord die het dichtst bij het slotje ligt in tegengestelde richting te trekken en sluit door de kleine, bungelende kralen in tegengestelde richting te trekken.

De satijnen armbanden openen door de knoopjes naar buiten te schuiven en sluit door de knoopjes naar binnen te schuiven.